videospelletjes zijn verslavend.


veel ouders kijken om verschillende redenen niet op een vriendelijke manier naar videogames. Ten eerste willen ze niet dat kinderen al hun tijd achter de computer of console doorbrengen. Het zou beter zijn als ze met hun leeftijdsgenoten gingen spelen. De tweede is dat ze afhankelijk van hen worden.

natuurlijk kan dit gevaar niet worden onderschat. Vooral omdat moderne videogames opzettelijk zo zijn gemaakt dat ze spelers in wezen constant laten spelen. Dit geldt vooral voor online. Als gevolg hiervan kan verslaving zich heel gemakkelijk ontwikkelen, vooral bij kinderen.

typická videohra

maar de situatie is niet zo zwart als het op het eerste gezicht lijkt. Deze ontwikkeling is relatief eenvoudig te voorkomen. Maar er moet aan worden herinnerd dat het totale verbod op gokken eigenlijk niets oplost. Bovendien leren veel videogames kinderen vaardigheden die in het volgende leven van pas zullen komen. Dus hoe verder te gaan.

misschien wel de belangrijkste regel, die niet erg wordt nageleefd, is dat ouders een overzicht moeten hebben van wat hun kind doet. En het gaat niet alleen om de naam, maar ook om de inhoud van het spel in kwestie. Dit zorgt ervoor dat het kind niets ongepast speelt.

děti hrající si na počítači

het probleem is dat veel volwassenen niet erg geïnteresseerd zijn in videogames en blij zijn dat hun nakomelingen plezier zullen hebben. Maar dit is de verkeerde aanpak, en niet alleen in termen van videogames. Geloof dat je kind het op prijs zal stellen als je zijn hobby \’ s tenminste gedeeltelijk met hem deelt. Probeer het spel een tijdje met hem te spelen en je zult zien of je het ook leuk vindt. En zelfs als dat niet zo is, zorg je er in ieder geval voor dat het op de een of andere manier vrij is van defecten.

het volgende wat je kunt doen is een regel instellen. We moeten laten zien dat we zijn passie voor videogames respecteren, maar de echte wereld heeft voorrang. Het is inderdaad een goed idee om een kind 30 minuten of 1 uur te geven om te ademen als hij moe van school thuiskomt (we zijn immers thuis van het werk en zelfs nadat alles voorbij is, kan hij videogames of iets anders spelen.

daarom zullen we de nakomelingen helpen een evenwicht te vinden tussen zijn hobby \’ s en taken, wat in de toekomst nuttiger voor hem zal zijn.

.

close
arrow_upward