de 3 meest bekende onkruid dat je kunt eten


onkruid is gezond en gratis. Kruiden zijn het meest vers in de ochtend, dus de beste tijd om te oogsten is in de ochtend. In de regel moet de plant niet worden geplukt, maar voorzichtig met een klein mes worden gesneden, zodat deze zich opnieuw kan vermenigvuldigen. Verzamel alleen kruiden en onkruid die je echt kent. In de oriëntatie zullen ook verschillende boeken over het thema kruiden helpen. Bijvoorbeeld, beer knoflook wordt herhaaldelijk verward met lelie van de vallei, en de laatste is zeer giftig.

pampelišková louka

paardenbloem: zonder onkruid

paardenbloem is waarschijnlijk de meest bekende wiet. Paardenbloem is de thuisbasis van Heel Europa en de meeste worden waarschijnlijk gebruikt als konijnenvoer. De keuken is veelzijdig. De bladeren, bloemen en wortels zijn eetbaar. Gebruik echter geen witte melk, die uit het bloemenpatroon stroomt. Het kan worden geoogst van 4 tot 10 maanden.
de bladeren smaken een beetje bitter en nootachtig en gaan goed samen met salades, soepen, sauzen en sandwiches. Het is het beste om jonge (lichte en delicate) bladeren te oogsten en de dikke onderkant 3-1 te verwijderen. Bloemen kunnen worden gebruikt als decoratie voor desserts en salades. Het kan ook worden gebruikt om gelei, siroop en honing te maken. De wortel kan worden gebruikt als thee, maar ook als radijs, gesneden in brood of salade.
paardenbloemen zijn gemakkelijker in te vriezen en later te eten. De plant bevat vele malen meer vitamine A en C dan sla. Het is te wijten aan zijn diureticum en bloedzuiverende werking. Het wordt ook vaak aanbevolen voor ontgiftingscursussen omdat het de spijsvertering bevordert en helpt bij een opgeblazen gevoel.

gezonde wiet: brandnetel

vanwege zijn huidirriterende aard veroorzaakt het bezorgdheid en demoniseert het zichzelf als een onaangename wilde plant. Maar brandnetels zijn gezond en bevatten veel ijzer, calcium en vitamine C.
het kruid heeft een delicate kruidige smaak en kokend. Brandnetelthee heeft een verkwikkend effect. Als medicinale plant wordt het gebruikt voor reuma en urineweginfecties. Het is ook geschikt als een uitstekende vulling voor pasta of ravioli. Verse brandnetel kan worden ingevroren en later worden gebruikt.
om onaangename steken te voorkomen, is het het beste om tuinhandschoenen te dragen bij het verzamelen en verwerken. Brandnetels zijn overal te vinden van 4 tot 10 maanden. Het is onwaarschijnlijk dat je je vergist bij het verzamelen, alles wat je niet verbrandt is geen brandnetel.
česnek medvědí

zwakke knoflook: heerlijke wiet

Bearish knoflook verschijnt in tuinen en weiden van begin 3 tot 5 mei. Wilde knoflook heeft een smaak vergelijkbaar met gewone knoflook, het is pittig, heerlijk en vers. 1. Het is een van de lekkerste onkruiden en kan worden verspreid als pesto, in soepen, in dips of in brood.
Bear Garlic is rijk aan mineralen en vitamine C.It bevat magnesium en heeft een antibacteriële werking, waardoor het immuunsysteem wordt versterkt. Het helpt ook bij maagproblemen en heeft een positief effect op de stofwisseling.
wees voorzichtig bij het verzamelen van kruiden. De bladeren lijken op zeer giftige lelies van de geurige vallei. Maar je kunt ze onderscheiden door een geur die lijkt op knoflook. Als je het niet weet, zal het helpen de bladeren tussen je vingers te malen. Als je de geur van knoflook niet voelt, is het beter om de plant niet te verlaten en te eten. Je kunt knoflook ook invriezen zodat het later gemaakt kan worden.

close
arrow_upward